Een Duitse roggebroodsandwich gevuld met roomkaas, casselerrib, appel en rucola, gepresenteerd op een kleurrijke Mexicaans geïnspireerde tafel.

Duitse Roggebroodsandwich met Appel, Roomkaas en Casselerrib

Een heerlijke Duitse roggebroodsandwich met appel, casselerrib en roomkaas. Perfect voor een snelle, smaakvolle lunch of als stevig tussendoortje!
Porties: 1
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sneetjes Duits zuurdesem roggebrood
  • 25 g verse roomkaas
  • 3 plakjes casselerrib
  • ½ appel in dunne schijfjes
  • 15 g rucola

Instructies

  • Bestrijk de sneetjes roggebrood met een laagje verse roomkaas.
  • Vouw de plakjes casselerrib losjes dubbel en leg ze op één van de sneetjes roggebrood.
  • Verdeel de schijfjes appel over de casselerrib en voeg de rucola toe.
  • Plaats het andere sneetje roggebrood met de besmeerde kant naar beneden op de vulling.
  • Snijd de sandwich diagonaal door, leg deze op een bordje en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de sandwich met een handje noten of een glas karnemelk voor een compleet gerecht.
Wijnadvies:
Deze hartige en licht pittige sandwich past goed bij een frisse Duitse Riesling of een lichte Duitse pilsner.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Brunch / Fruit / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Duitsland
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden