Duitse Roggebroodsandwich met Appel, Roomkaas en Casselerrib
Een heerlijke Duitse roggebroodsandwich met appel, casselerrib en roomkaas. Perfect voor een snelle, smaakvolle lunch of als stevig tussendoortje!
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 2 sneetjes Duits zuurdesem roggebrood
- 25 g verse roomkaas
- 3 plakjes casselerrib
- ½ appel in dunne schijfjes
- 15 g rucola
Instructies
- Bestrijk de sneetjes roggebrood met een laagje verse roomkaas.
- Vouw de plakjes casselerrib losjes dubbel en leg ze op één van de sneetjes roggebrood.
- Verdeel de schijfjes appel over de casselerrib en voeg de rucola toe.
- Plaats het andere sneetje roggebrood met de besmeerde kant naar beneden op de vulling.
- Snijd de sandwich diagonaal door, leg deze op een bordje en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de sandwich met een handje noten of een glas karnemelk voor een compleet gerecht. Wijnadvies:
Deze hartige en licht pittige sandwich past goed bij een frisse Duitse Riesling of een lichte Duitse pilsner.
Serveer de sandwich met een handje noten of een glas karnemelk voor een compleet gerecht. Wijnadvies:
Deze hartige en licht pittige sandwich past goed bij een frisse Duitse Riesling of een lichte Duitse pilsner.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 12 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 5 g