Duosoep

Duosoep

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g broccoli
  • 750 g bloemkool
  • Zout
  • Peper
  • 8 dl kippenbouillon
  • 2 dl slagroom
  • Geroosterde amandelen
  • Bieslook

Instructies

  • Maak de groenten schoon.
  • Kook de groenten in aparte pannen met ruim water en zout gaar.
  • Pureer de bloemkool in een keukenmachine met 4 dl bouillon.
  • Doe hetzelfde met de broccoli.
  • Voeg aan beide soepen 1 dl slagroom toe en breng ze aan de kook.
  • Breng ze op smaak met zout en peper.
  • Bind de soepen eventueel met een beetje maïzena aangelengd met een scheutje water.
  • Schenk voorzichtig beide soepen tegelijk in een bord, zodat de ene helft van het bord is
  • gevuld met witte soep en de andere helft met groene soep.
  • Garneer met geroosterde amandelschaafsel en gehakte bieslook.
  • Geniet van deze heerlijke en kleurrijke duosoep!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten