Duovlaai

Duovlaai

Duovlaai

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 15 gram verse gist of 8 gr droge gist
  • 50 ml melk
  • 1 ei
  • 75 gram boter
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 3 gram zout
  • Voor de banketbakkersroom:
  • ½ liter melk
  • 125 gram suiker
  • 1 eidooier
  • 50 gram puddingpoeder imperial of custard
  • Voor de chocolade banketbakkersroom:
  • ½ liter melk
  • 70 gram suiker
  • 1 eidooier
  • 50 gram puddingpoeder imperial of custard
  • 150 gram chocolade puur of melk
  • Voor de afwerking:
  • ½ liter slagroom
  • suiker naar smaak
  • Chocoladekrullen

Instructies

  • Meng voor het deeg alle ingrediënten behalve het zout in de keukenmachine.
  • Wanneer het deeg een bol gevormd heeft voeg je het zout toe en laat je de machine nog een 15 à 20 minuutjes kneden.
  • Maak een bol van het deeg en laat het een 3 kwartier rijzen (ik doe dit in de oven op 35°C).
  • Maak ondertussen de banketbakkersroom door 400 ml melk samen met de suiker aan de kook te brengen.
  • Meng de resterende 100 ml melk met het puddingpoeder en de eidooier en roer dit tot een glad papje.
  • Wanneer de melk kookt schenk je de melk op het papje, roer goed door en schenk alles terug in de pan en breng het geheel terug aan de kook.
  • Wanneer de pudding is ingedikt schenk je hem over in een schaal en dek je de pudding (niet de schaal) af met plastic folie.
  • Leg de folie dus rechtstreeks op de pudding.
  • Laat de pudding volledig afkoelen in de koelkast.
  • Voor de chocolade banketbakkersroom doe je precies hetzelfde als hierboven beschreven. Wanneer de pudding is ingedikt roer je de chocolade eronder totdat deze volledig is gesmolten.
  • Schenk over in een schaal, dek af met folie en laat de pudding afkoelen in de koelkast.
  • Na het rijzen rol je het deeg uit tot een ronde lap die groter is dan je bakvorm.
  • Rol het deeg op de deegrol en leg de lap in de vorm.
  • Druk de randen aan en ga met de deegrol over de randen, zo snijd je de rande mooi af.
  • Bak de vlaai blind in een voorverwarmde oven van 200 °C in ca 25 minuutjes gaar.
  • Laat de bodem na het bakken volledig afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart