Duuveltjesvlees

Duuveltjesvlees

Duuveltjesvlees is een geweldig gerecht voor bijzondere gelegenheden!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram varkensstoofvlees poulet
  • 3 uien fijngesneden
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 3 eetlepels ketjap asin
  • 6 eetlepels tomatenketchup
  • 6 eetlepels azijn
  • 1 mespuntje sambal oelek
  • 1 mespuntje sambal brandal
  • 1 mespuntje sambal manis
  • ½ pakje nasi kruiden geweld
  • 200 gram champignons in plakjes gesneden
  • 1 extra ui fijngesnipperd
  • 2 flinke eetlepels pindakaas
  • Olie om te bakken

Instructies

  • Marineer het vlees een dag van tevoren met alle ingrediënten behalve de champignons en extra ui.
  • Laat het vlees marineren in de koelkast.
  • Verhit de olie in een pan en bak het gemarineerde vlees tot het gaar is, ongeveer 1,5 uur op een laag vuur.
  • In een aparte pan bak je de champignons en de fijngesnipperde ui.
  • Voeg de gebakken champignons en ui toe aan het gare vlees.
  • Roer goed door.
  • Voeg als laatste de pindakaas toe om de saus te binden.
  • Roer goed door tot de pindakaas gesmolten en gemengd is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit moderne Duuveltjesvlees is een smaakvol gerecht met een pittige twist, perfect om van te genieten tijdens speciale gelegenheden!

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Azië