Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram varkensstoofvlees poulet
- 3 uien fijngesneden
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels ketjap asin
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 6 eetlepels azijn
- 1 mespuntje sambal oelek
- 1 mespuntje sambal brandal
- 1 mespuntje sambal manis
- ½ pakje nasi kruiden geweld
- 200 gram champignons in plakjes gesneden
- 1 extra ui fijngesnipperd
- 2 flinke eetlepels pindakaas
- Olie om te bakken
Instructies
- Marineer het vlees een dag van tevoren met alle ingrediënten behalve de champignons en extra ui.
- Laat het vlees marineren in de koelkast.
- Verhit de olie in een pan en bak het gemarineerde vlees tot het gaar is, ongeveer 1,5 uur op een laag vuur.
- In een aparte pan bak je de champignons en de fijngesnipperde ui.
- Voeg de gebakken champignons en ui toe aan het gare vlees.
- Roer goed door.
- Voeg als laatste de pindakaas toe om de saus te binden.
- Roer goed door tot de pindakaas gesmolten en gemengd is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit moderne Duuveltjesvlees is een smaakvol gerecht met een pittige twist, perfect om van te genieten tijdens speciale gelegenheden!
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 35 g | Vet: 22 g