Duvelse Soep met Krab en Prei

Een realistische foto van Duvelse krabsoep, geserveerd in een keramieken kom op een doorleefde houten tafel. De rijke, goudkleurige bouillon is op smaak gebracht met Duvel-bier en visbouillon, met malse stukjes krab, fijngesneden prei en tomaten die kleur en textuur toevoegen. Een snufje verse peterselie maakt het gerecht af. Een krokant stukje stokbrood ligt ernaast, perfect om te dippen. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra krab, verse kruiden en een glas Duvel-bier, subtiel vervaagd.

Duvelse Soep met Krab en Prei

Deze Duvelse soep met krab combineert de zachte, zilte smaak van krab met de volle, hoppige tonen van Duvel-bier. Een verrassend en hartverwarmend gerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g krab diepvries of uit blik, uitgelekt
  • 700 ml visbouillon eventueel instant
  • 250 ml Duvel
  • 2 preien wit en lichtgeel deel, in smalle reepjes
  • 4 tomaten ontpit en in reepjes
  • 1,5 el maïzena
  • 3 el water
  • 1 tl Worcestershiresaus
  • 1 el peterselie fijngehakt
  • Zout naar smaak
  • Witte peper naar smaak

Instructies

  • Laat de diepvrieskrab ontdooien of laat de krab uit blik uitlekken.
  • Verwijder eventuele kraakbeenachtige delen en snijd de krab in kleine stukjes.
  • Breng de visbouillon aan de kook en schenk er voorzichtig het Duvel-bier bij, zonder het depot in de fles op te schudden.
  • Laat het mengsel 5 minuten doorkoken op laag vuur.
  • Voeg de gesneden prei toe en laat enkele minuten meekoken.
  • Snijd de tomaten in reepjes en verwijder de zaadlijsten.
  • Meng de maïzena met 3 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door de kokende bouillon.
  • Voeg de tomaten en de krab toe en breng de soep op smaak met zout, witte peper en Worcestershiresaus.
  • Schep de soep in voorverwarmde kommen of borden en bestrooi met fijngehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met knapperig stokbrood en een extra glas Duvel voor de ultieme smaakbeleving.

Wijnadvies:

Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een glas Duvel of een ander Belgisch blond bier.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 8 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Zeevruchten
Land van herkomst België
Jaargetijde: Alle Jaargetijden