Duvelse Soep met Krab en Prei
Deze Duvelse soep met krab combineert de zachte, zilte smaak van krab met de volle, hoppige tonen van Duvel-bier. Een verrassend en hartverwarmend gerecht!
Ingrediënten
- 200 g krab diepvries of uit blik, uitgelekt
- 700 ml visbouillon eventueel instant
- 250 ml Duvel
- 2 preien wit en lichtgeel deel, in smalle reepjes
- 4 tomaten ontpit en in reepjes
- 1,5 el maïzena
- 3 el water
- 1 tl Worcestershiresaus
- 1 el peterselie fijngehakt
- Zout naar smaak
- Witte peper naar smaak
Instructies
- Laat de diepvrieskrab ontdooien of laat de krab uit blik uitlekken.
- Verwijder eventuele kraakbeenachtige delen en snijd de krab in kleine stukjes.
- Breng de visbouillon aan de kook en schenk er voorzichtig het Duvel-bier bij, zonder het depot in de fles op te schudden.
- Laat het mengsel 5 minuten doorkoken op laag vuur.
- Voeg de gesneden prei toe en laat enkele minuten meekoken.
- Snijd de tomaten in reepjes en verwijder de zaadlijsten.
- Meng de maïzena met 3 eetlepels water tot een glad papje en roer dit door de kokende bouillon.
- Voeg de tomaten en de krab toe en breng de soep op smaak met zout, witte peper en Worcestershiresaus.
- Schep de soep in voorverwarmde kommen of borden en bestrooi met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood en een extra glas Duvel voor de ultieme smaakbeleving.Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een glas Duvel of een ander Belgisch blond bier.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 8 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 5 g