Eend Rendang

Itik
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 3 sjalotten gesnipperd
  • 2 eetlepels olie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 bakje boemboe voor rendang Conimex

Instructies

  • Verwijder de vetlaag van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes.
  • Fruit de gesnipperde sjalotten in een braadpan met olie.
  • Voeg het eendenvlees toe en bak het bruin.
  • Roer de kokosmelk, 150 ml water en de boemboe voor rendang erdoor.
  • Stoof het vlees in 20 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
  • Serveer de eend rendang warm en geniet ervan met bijgerechten zoals rijst of noedels.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze eend rendang gaat goed samen met een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Malbec.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 22 g | Vet: 30 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Hoofdgerechten
Land van herkomst Indonesië