Eend Rendang
Itik
Equipment
Ingrediënten
- 2 eendenborstfilets
- 3 sjalotten gesnipperd
- 2 eetlepels olie
- 200 ml kokosmelk
- 1 bakje boemboe voor rendang Conimex
Instructies
- Verwijder de vetlaag van de eendenborstfilets en snijd het vlees in blokjes.
- Fruit de gesnipperde sjalotten in een braadpan met olie.
- Voeg het eendenvlees toe en bak het bruin.
- Roer de kokosmelk, 150 ml water en de boemboe voor rendang erdoor.
- Stoof het vlees in 20 minuten gaar met het deksel schuin op de pan.
- Serveer de eend rendang warm en geniet ervan met bijgerechten zoals rijst of noedels.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze eend rendang gaat goed samen met een volle rode wijn zoals een Shiraz of een Malbec.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 22 g | Vet: 30 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 2 g