Eenden met rapen

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 jonge eenden
  • 2 kg rapen
  • 250 g nieuwe uitjes
  • 100 g boter of margarine
  • 4 eetlepels olie
  • peper
  • zout

Instructies

  • De rapen en de uien pellen.
  • Laat ze even wellen in de boter (de uien in hun geheel, de rapen gehalveerd, of gevierendeeld, volgens hun dikte).
  • Ze warm houden.
  • De eenden bruinen in de olie.
  • Laat ze daartoe gedurende 45 minuten, toegedekt, braden op middelmatig hoge vlam.
  • Voeg er na 20 minuten, de groenten bij, peper en zout.
  • Na de braadtijd, de saus aanlengen met een klein glas water en in een sauskom overgieten.
  • De eenden opdienen, omringd met groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef u de voorkeur aan de dikkere saus, bind ze dan met een eetlepel bloed van de eenden, een scheut wijnazijn en een mespunt meel.
Wijnadvies: een bordeaux of bourgogne.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Groenten