Eendenborst met Frambozen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,2 kg eendenborst
  • 100 g suiker
  • Frambozenazijn
  • Peper
  • zout
  • 500 g frambozencoulis
  • 50 g ijskoude blokjes
  • Frambozen voor garnituur
  • 6 tarteletjes
  • Munt
  • verse boter

Instructies

Coulis:

  • Duw 600 g frambozen door een passe-vite (passeerzeef) om puree te maken.
  • Caramelliseer de suiker licht en blus af met frambozenazijn.
  • Laat het even opkomen.
  • Voeg dan de frambozenpuree toe, breng op smaak en werk af met de boter.

Eend:

  • Snijd het overtollige vet van de eendenborsten, laat ongeveer 3 cm in het midden staan.
  • Maak kruisgewijze insnijdingen in het vet.
  • Kruid de eendenborsten en bak ze eerst op de vleeskant tot ze kleuren, daarna aan de vetkant.
  • Bak ze 12 minuten in een oven op 200°C totdat ze medium-rare zijn.

Dresseren:

  • Warm de tarteletjes op in de oven.
  • Schik de plakjes eendenborst op de borden.
  • Plaats een mandje van frambozen en een takje munt op de borden.
  • Serveer met de frambozencoulis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van je heerlijke eendenborst met frambozen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Fruit / Hoofdgerechten