Eendenborst met Frambozen
Ingrediënten
Instructies
Coulis:
- Duw 600 g frambozen door een passe-vite (passeerzeef) om puree te maken.
- Caramelliseer de suiker licht en blus af met frambozenazijn.
- Laat het even opkomen.
- Voeg dan de frambozenpuree toe, breng op smaak en werk af met de boter.
Eend:
- Snijd het overtollige vet van de eendenborsten, laat ongeveer 3 cm in het midden staan.
- Maak kruisgewijze insnijdingen in het vet.
- Kruid de eendenborsten en bak ze eerst op de vleeskant tot ze kleuren, daarna aan de vetkant.
- Bak ze 12 minuten in een oven op 200°C totdat ze medium-rare zijn.
Dresseren:
- Warm de tarteletjes op in de oven.
- Schik de plakjes eendenborst op de borden.
- Plaats een mandje van frambozen en een takje munt op de borden.
- Serveer met de frambozencoulis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van je heerlijke eendenborst met frambozen!