Eendenborstfilet met gember
Equipment
Ingrediƫnten
- 400 g eendenborstfilet
- 1 ei
- 2 el sojasaus licht
- 2 el droge sherry
- 1 el maizena
- 1 blikje bamboescheuten 227 g
- 50 g verse gemberwortel
- 4 el olie
- 1 tl suiker
- 100 ml gevogeltefond
- 100 g spinazie panklaar
Instructies
- Eendenborstfilet met vel in dunne plakjes snijden.
- Ei splitsen en in een kom het eiwit loskloppen met 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel sherry, maizena en peper naar smaak.
- Plakjes eendenborstfilet erdoor scheppen en 5 minuten laten staan.
- In zeef bamboescheuten laten uitlekken.
- Gemberwortel schillen en grof raspen.
- In wok olie verhitten en plakjes eend op hoog vuur 2 minuten roerbakken.
- Op bord scheppen.
- In wok gember 1 minuut bakken.
- Bamboescheuten, suiker, 1 el sojasaus, 1 el sherry en fond toevoegen.
- Aan de kook brengen.
- Plakjes eend en spinazie erdoor scheppen en nog 1 minuut laten pruttelen tot spinazie is geslonken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rijst.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 25 g | Vet: 39 g