Eenvoudig en snel klare kerrie kip

eenvoudig en snel klare kerrie kip

Eenvoudig en snel klare kerrie kip

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediƫnten

  • ½ kip in stukken gesneden (3 tot 4 cm groot)
  • 3 tomaten fijngesneden
  • 1 aardappels in "kubusjes" van 2 cm gesneden (vierendeel de aardappel en snijdt dan stukjes van 2 tot 2,5 cm)
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 15 ml melk
  • 6 fijngestampte cashew-noten indien niet voorhanden, vervang door 12 pindanootjes

(A) In de stamper : stamp fijn :

  • 1 kaneelstokje van 3 cm
  • 1 kruidnagel
  • 3 cardamons
  • 6 versgemalen zwarte peper

(B) Stamp fijn met de stamper, of mix in de keukenrobot

  • 1 stuk verse gember van 3 cm
  • 1 teentje knoflook

(C) Stamp fijn in de stamper of mix in de keukenrobot :

  • 6 gedroogde rode pepers gewoon droog gebruiken
  • 1 teelepel geelwortel kurkuma-poeder, turmeric poeder
  • 3 ster anijs
  • olie om te bakken
  • zout naar smaak 1/2 teelepel, bij voorkeur zeezout

Instructies

  • Dit is een heel tijds-efficient recept :
  • Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de uien goudbruin.
  • Voeg de tomaten toe en bak verder voor enkele minuten.
  • Voeg kruidenmengsel A toe en bak enkele minuten verder.
  • Voeg mengsel B toe en bak 2 minuten verder
  • Voeg mengsel C toe en bak goed.
  • Voeg de stukken kip toe en bak. Roer zo nu en dan goed om en bak enkele minuten verder tot de olie zich scheidt van het mengsel.
  • Voeg de melk en de aardappelen toe, sluit af met een deksel en laat alles zachtjes sudderen tot de kip gaar is (30 tot 45 minuten)
  • Voeg fijngemalen pindanoten toe en serveer warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Gevogelte / Kip