Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- ½ kip in stukken gesneden (3 tot 4 cm groot)
- 3 tomaten fijngesneden
- 1 aardappels in "kubusjes" van 2 cm gesneden (vierendeel de aardappel en snijdt dan stukjes van 2 tot 2,5 cm)
- 1 grote ui fijngesneden
- 15 ml melk
- 6 fijngestampte cashew-noten indien niet voorhanden, vervang door 12 pindanootjes
(A) In de stamper : stamp fijn :
- 1 kaneelstokje van 3 cm
- 1 kruidnagel
- 3 cardamons
- 6 versgemalen zwarte peper
(B) Stamp fijn met de stamper, of mix in de keukenrobot
- 1 stuk verse gember van 3 cm
- 1 teentje knoflook
(C) Stamp fijn in de stamper of mix in de keukenrobot :
- 6 gedroogde rode pepers gewoon droog gebruiken
- 1 teelepel geelwortel kurkuma-poeder, turmeric poeder
- 3 ster anijs
- olie om te bakken
- zout naar smaak 1/2 teelepel, bij voorkeur zeezout
Instructies
- Dit is een heel tijds-efficient recept :
- Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de uien goudbruin.
- Voeg de tomaten toe en bak verder voor enkele minuten.
- Voeg kruidenmengsel A toe en bak enkele minuten verder.
- Voeg mengsel B toe en bak 2 minuten verder
- Voeg mengsel C toe en bak goed.
- Voeg de stukken kip toe en bak. Roer zo nu en dan goed om en bak enkele minuten verder tot de olie zich scheidt van het mengsel.
- Voeg de melk en de aardappelen toe, sluit af met een deksel en laat alles zachtjes sudderen tot de kip gaar is (30 tot 45 minuten)
- Voeg fijngemalen pindanoten toe en serveer warm.