Eenvoudige Gestoofde Karbonades in Tomatensaus
Malse schouderkarbonades gestoofd in een smaakvolle tomatensaus met mosterd en tijm. Een eenvoudig en snel doordeweeks gerecht.
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf de karbonades aan beide kanten in met mosterd, peper en zout.
- Verhit de boter in een hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de karbonades in de hete boter rondom bruin.
- Voeg het blik gepelde tomaten met het sap, het halve bouillonblokje en de tijm toe aan de pan.
- Breng op smaak met eventueel nog wat peper en zout.
- Zet het vuur laag, leg het deksel half op de pan en stoof de karbonades zachtjes in ongeveer 25 minuten gaar.
- Zorg ervoor dat de saus niet te hard kookt.
- Garneer de gestoofde karbonades eventueel met verse takjes tijm.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappeltjes met tijm en sperziebonen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een fruitige rosé.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 35 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g