Eenvoudige Gestoofde Karbonades in Tomatensaus

Schouderkarbonades gestoofd in een eenvoudige tomatensaus met mosterd en tijm, geserveerd in een pan op een houten tafel met verse ingrediënten eromheen, zoals tomaten, boter en tijm.

Eenvoudige Gestoofde Karbonades in Tomatensaus

Malse schouderkarbonades gestoofd in een smaakvolle tomatensaus met mosterd en tijm. Een eenvoudig en snel doordeweeks gerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan

Ingrediënten

  • 2 eetlepels boter
  • ½ bouillonblokje
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper
  • 4 schouderkarbonades
  • 1 blik gepelde tomaten met sap 400 gram
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • Zout
  • Eventueel verse takjes tijm ter garnering

Instructies

  • Wrijf de karbonades aan beide kanten in met mosterd, peper en zout.
  • Verhit de boter in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de karbonades in de hete boter rondom bruin.
  • Voeg het blik gepelde tomaten met het sap, het halve bouillonblokje en de tijm toe aan de pan.
  • Breng op smaak met eventueel nog wat peper en zout.
  • Zet het vuur laag, leg het deksel half op de pan en stoof de karbonades zachtjes in ongeveer 25 minuten gaar.
  • Zorg ervoor dat de saus niet te hard kookt.
  • Garneer de gestoofde karbonades eventueel met verse takjes tijm.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met gekookte aardappeltjes met tijm en sperziebonen.
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais of een fruitige rosé.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 35 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland