Eiercurry met Naan
Ingrediënten
- 6 eieren
- 2 eetlepels olie
- 2 uien gesnipperd
- 3 teentjes knoflook uitgeperst
- 2 centimeter verse gemberwortel geraspt
- 1½ eetlepel milde Indiase currypasta pot of kerriepoeder
- 3 tomaten in stukjes
- 1 pak voorgebakken naanbrood 2 stuks
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Kook de eieren hard in 8 minuten.
- Verhit olie in een braadpan en fruit ui, knoflook en gember goudbruin in 4 minuten.
- Roer de currypasta erdoor en bak even mee.
- Voeg de tomaten toe en bak het geheel nog 2-3 minuten.
- Voeg 100 ml water en 1 theelepel zout toe aan het mengsel en verwarm het geheel tot er een dikke saus ontstaat.
- Bak de naanbroden knapperig in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.
- Laat de eieren schrikken, pel ze en halveer ze.
- Leg de eieren in de saus en warm ze nog 2-3 minuten zachtjes door.
- Serveer met het naanbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij deze eiercurry met naan. De wijn vormt een verfrissende aanvulling op de kruidige en hartige smaken van de curry en de warmte van de naanbroden.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 15 g | Vet: 20 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g