Bruine bollen gevuld met gebakken eieren, gegarneerd met verse peterselie, geserveerd op een kleurrijk bord met Mexicaanse patronen, omringd door schaaltjes olijfolie, peterselie en een glas mousserende Prosecco, op een felgekleurd Mexicaans tafelkleed.

Eieren Gebakken in Broodbollen

Heerlijke eieren gebakken in knapperige broodbollen. Een feestelijk gerecht dat perfect is voor een speciaal ontbijt of een eenvoudige lunch.
Porties: 2
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 bruine bollen om af te bakken
  • 2 eieren
  • Olijfolie
  • Verse peterselie fijngehakt
  • Peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd de kapjes van de bollen af en hol ze voorzichtig uit, maar laat een laagje brood aan de binnenkant zitten.
  • Besprenkel de binnenkant van de uitgeholde broodbollen met een beetje olijfolie.
  • Breek een ei in elke broodbol en breng op smaak met peper en zout.
  • Strooi wat fijngehakte peterselie over het ei.
  • Plaats de broodbollen op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 9 minuten, of tot het ei gaar is en het brood knapperig.
  • Zet de kapjes terug op de broodbollen en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade of een glaasje vers geperste sinaasappelsap voor een compleet ontbijt.
Wijnadvies:
Een lichte mousserende wijn zoals Prosecco of een droge witte wijn zoals Pinot Grigio past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 10 g | Vet: 9 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Ei / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Pasen / Vaderdag