Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen
- Breng in de pan met de hittebron op hoog vuur 2 deciliter water met de kaneelstokjes de suiker en de partjes peer aan de kook.
- Sluit de pan
- Stoof ca. ¾ uur met de hittebron op laag
- Schil de aardappelen was ze en snijd ze in vieren
- Voeg ze aan de peertjes toe, met zonodig wat water en stoof zachtjes door tot de aardappelen en peren gaar zijn
- Snijd het spek in plakken van ¾ cm dik
- Bak dit op matig heet vuur aan beide kanten goudgeel, neem ze uit de pan en houd ze warm
- Schep door de gare inhoud de azijn, peper, en het spekvet
- Breng het geheel opsmaak en leg boven op de gebakken plakjes spek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met roggebrood (´brea´), boter en met mosterd, om het spek mee te besmeren.