Elzasser zuurkool
Ingrediƫnten
- 2 uien
- 2 pakken zuurkool a 500 g
- 4 eetlepels boter of margarine
- 200 g ontbijtspek mager
- 8 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- 10 zwarte peperkorrels
- 4 dl witte wijn Alsace Riesling
- 1 verse rookworst (250 g)
- 6 plakken bakbacon 165 g
- 1 kg aardappels
- zout
- 1 blik Frankfurters 300 g
Instructies
- Uien pellen en in ringen snijden.
- Zuurkool in vergiet afspoelen.
- Vocht uit zuurkool drukken.
- In pan boter verhitten.
- Uien op laag vuur 2 minuten fruiten.
- Spek in plakken snijden en op de uien leggen.
- Hierop de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes, peperkorrels scheppen en samen met riesling zachtjes aan de kook brengen.
- Zuurkool zachtjes 1 1/2 uur laten sudderen, eventueel extra wijn of water toevoegen.
- Na 50 minuten rookworst en bacon op zuurkool leggen.
- Intussen in andere pan aardappels met zout in 20 minuten gaar koken.
- Laatste 10 minuten Frankfurters op zuurkool leggen en meewarmen.
- Zuurkool afgieten en in ovale schaal scheppen.
- Aardappels afgieten en naast zuurkool scheppen.
- Vlees over zuurkool verdelen.
- Direct opdienen.
Voedingswaarden
Serving: 1 persoonsportie | Calories: 975 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 41 g | Vet: 56 g