Elzasser zuurkool

Porties: 6
Bereidingstijd: 1 uur 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 pakken zuurkool a 500 g
  • 4 eetlepels boter of margarine
  • 200 g ontbijtspek mager
  • 8 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 4 dl witte wijn Alsace Riesling
  • 1 verse rookworst (250 g)
  • 6 plakken bakbacon 165 g
  • 1 kg aardappels
  • zout
  • 1 blik Frankfurters 300 g

Instructies

  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Zuurkool in vergiet afspoelen.
  • Vocht uit zuurkool drukken.
  • In pan boter verhitten.
  • Uien op laag vuur 2 minuten fruiten.
  • Spek in plakken snijden en op de uien leggen.
  • Hierop de zuurkool, jeneverbessen, laurierblaadjes, peperkorrels scheppen en samen met riesling zachtjes aan de kook brengen.
  • Zuurkool zachtjes 1 1/2 uur laten sudderen, eventueel extra wijn of water toevoegen.
  • Na 50 minuten rookworst en bacon op zuurkool leggen.
  • Intussen in andere pan aardappels met zout in 20 minuten gaar koken.
  • Laatste 10 minuten Frankfurters op zuurkool leggen en meewarmen.
  • Zuurkool afgieten en in ovale schaal scheppen.
  • Aardappels afgieten en naast zuurkool scheppen.
  • Vlees over zuurkool verdelen.
  • Direct opdienen.

Voedingswaarden

Serving: 1 persoonsportie | Calories: 975 kcal | koolhydraten: 56 g | Protein: 41 g | Vet: 56 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Frankrijk