Empal djawa pedis

Empal djawa pedis

droog vleesgerecht,

Vele recepten bestaan er; deze is voor het nageslacht (blog)..

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote ui fijngesneden
  • 4 grote tenen knoflook
  • 3 rode pepers lomboks, fijngesneden, zaadjes verwijderd
  • 2 volle theelepels ketoembar
  • ½ theelepel djinten
  • zout
  • 1 eetlepel goela djawa
  • 500 gram rundvlees mager / bieflappen, in dunne plakken van 4x8 cm
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 schijfje laoswortel of 1 theelepel -poeder
  • 1 daon salamblaadje Toko
  • 1 theelepel tamarindepasta
  • zonnebloemolie

Instructies

  • Wrijf de ui, knoflook en peper in een vijzel of gebruik een keukenmachine.
  • Ketoembar, djinten, zout en goela djawa erdoor mengen.
  • Vlees, kokosmelk, kruidenmengsel , laos, salam en tamarindepasta in een pan doen en zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat.
  • Aan de kook brengenen vlees in ca. 20 minuten gaar koken.
  • Het vlees moet net niet uit elkaar vallen en het vocht moet zoveel mogelijk verdampt zijn.
  • Vlees uit de pan scheppen en op plank tot platte plakjes uitkloppen.
  • Olie in wok verhitten en vlees in 3 à 4 minuten bruin bakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bron; Tip Culinair januari 1998
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees