Empal djawa pedis
droog vleesgerecht,
Vele recepten bestaan er; deze is voor het nageslacht (blog)..
Vele recepten bestaan er; deze is voor het nageslacht (blog)..
Equipment
Ingrediënten
- 1 grote ui fijngesneden
- 4 grote tenen knoflook
- 3 rode pepers lomboks, fijngesneden, zaadjes verwijderd
- 2 volle theelepels ketoembar
- ½ theelepel djinten
- zout
- 1 eetlepel goela djawa
- 500 gram rundvlees mager / bieflappen, in dunne plakken van 4x8 cm
- 2 dl kokosmelk
- 1 schijfje laoswortel of 1 theelepel -poeder
- 1 daon salamblaadje Toko
- 1 theelepel tamarindepasta
- zonnebloemolie
Instructies
- Wrijf de ui, knoflook en peper in een vijzel of gebruik een keukenmachine.
- Ketoembar, djinten, zout en goela djawa erdoor mengen.
- Vlees, kokosmelk, kruidenmengsel , laos, salam en tamarindepasta in een pan doen en zoveel water toevoegen dat vlees net onder staat.
- Aan de kook brengenen vlees in ca. 20 minuten gaar koken.
- Het vlees moet net niet uit elkaar vallen en het vocht moet zoveel mogelijk verdampt zijn.
- Vlees uit de pan scheppen en op plank tot platte plakjes uitkloppen.
- Olie in wok verhitten en vlees in 3 à 4 minuten bruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bron; Tip Culinair januari 1998