Empanada's
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 150 g rundergehakt
- 1 teentje knoflook geperst
- 5 plakjes chorizoworst in reepjes
- 1 blikje tomatenpuree 70 g
- ½ zakje verse peterselie à 30 g, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn djinten
- 1 theelepel kaneel
- Hot peppersaus flesje à 85 ml
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- Paprikapoeder
Instructies
- Verhit olie in een koekenpan. Bak de ui en het gehakt al omscheppend 3-4 minuten, tot het
- gehakt rul is.
- Voeg de knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel toe en bak 2 minuten
- mee.
- Breng de gehaktvulling op smaak met zout en hot pepper sauce.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze op een met bloem bestoven aanrecht uit tot dunne
- lappen.
- Steek met een uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede uit het deeg.
- Schep het gehaktmengsel in het midden van de deegrondjes, bestrijk de randen met water
- en vouw het deeg over de vulling dicht (empanada's).
- Druk de randen met een vork aan.
- Vet een bakplaat in en leg de empanada's erop.
- Bestrooi ze licht met paprikapoeder.
- Bak de empanada's in 10-15 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de empanada's warm of op kamertemperatuur.