Enchiladas
hartige gevulde flensjes
Equipment
- sauspan
- messen
- kookpan
- slabak
- kookplaat
- invetkwastje
- paletmes
- Lepel
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels olie
- 250 g varkensvlees
- 3 tomaten
- 2 pepers
- 1 theelepel chilepoeder
- 1 dl bouillon
- Tortillas
- Sla
Instructies
- Fruit de uien en knoflookpoeder aan in de olie.
- Voeg het gaargekookte of gesmoorde vlees en de ontvelde tomaten toe.
- Voeg ten slotte de gesnipperde groene pepers en het chilipoeder toe.
- Laat het geheel smoren en voeg indien nodig wat bouillon toe.
- Leg een streep van deze dikke saus op een warme (Mexicaanse) tortilla.
- Rol de tortilla op en serveer deze zo of met een chilisaus, eventueel met wat sla erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie 1:
Gebruik een "sugo" (ingeblikte Italiaanse vleessaus) als alternatief voor de saus.
Variatie 2:
Voeg gebakken kippenlevers toe en serveer met een scheutje maderasaus en wat aparte pommeschips.