Engelse Appelpudding

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pond bloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 ons rundniervet zeer fijn gesneden
  • appels
  • kruidnagels

Instructies

  • Dit alles goed met de hand mengen en ongeveer 1 kopje water toevoegen.
  • Met een mes goed doorkneden tot het deeg niet meer aan de kom vastkleeft.
  • Het deeg op een met bloem bestrooide plank uitrollen.
  • Neem een ronde kom met dikke rand en bekleed de kom met een lap deeg na eerst de kom goed met boter te hebben besmeerd.
  • Vul de kom met stukjes appel en kruidnagels en leg er een deksel van deeg bovenop.
  • Rondom goed dichtplakken en het geheel dichtbinden met een dubbele doek.
  • De kom moet geheel onder water staan en zo uur koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warm serveren met bruine suiker en dunne room.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Engeland