Engelse Appelpudding
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 1 pond bloem
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 ons rundniervet zeer fijn gesneden
- appels
- kruidnagels
Instructies
- Dit alles goed met de hand mengen en ongeveer 1 kopje water toevoegen.
- Met een mes goed doorkneden tot het deeg niet meer aan de kom vastkleeft.
- Het deeg op een met bloem bestrooide plank uitrollen.
- Neem een ronde kom met dikke rand en bekleed de kom met een lap deeg na eerst de kom goed met boter te hebben besmeerd.
- Vul de kom met stukjes appel en kruidnagels en leg er een deksel van deeg bovenop.
- Rondom goed dichtplakken en het geheel dichtbinden met een dubbele doek.
- De kom moet geheel onder water staan en zo uur koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm serveren met bruine suiker en dunne room.