en glazen kom met zijdezachte Engelse crème, gegarneerd met een takje munt en een snufje vanillepoeder, op een rustieke houten tafel met een vanillestokje, garde en fles melk op de achtergrond.

Engelse crème

Een zijdezachte en romige Engelse crème, perfect als basis voor desserts zoals ijs, custard of pudding.
Porties: + ltr(genoeg voor 6 personen)
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 6 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 1 vanillestokje of 1 theelepel vanille-extract

Instructies

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap de zaadjes eruit.
  • Doe de melk, slagroom, vanillezaadjes en het vanillestokje in een grote pan en breng langzaam aan de kook.
  • Haal de pan van het vuur zodra het mengsel kookt.
  • Klop in een mengkom de eidooiers en suiker samen tot een licht en romig mengsel.
  • Giet een klein beetje van het warme melkmengsel bij het eimengsel terwijl je blijft kloppen (tempereren).
  • Voeg geleidelijk de rest van de melk toe terwijl je blijft kloppen.
  • Giet het mengsel terug in de pan en verwarm op laag vuur.
  • Roer constant met een houten lepel tot de crème dikker wordt en de achterkant van de lepel bedekt.
  • Laat het niet koken, anders gaat het schiften.
  • Haal van het vuur en giet de crème door een fijne zeef om klontjes en het vanillestokje te verwijderen.
  • Laat afkoelen en gebruik als basis voor je vanille-ijs of andere desserts.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Gebruik deze Engelse crème als saus bij desserts zoals appeltaart, brownies of pudding, of als basis voor zelfgemaakt ijs.

Voedingswaarden

Serving: 150 ml | Calories: 200 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden