Engelse pastinaakrondjes met sperziebonen

Engelse pastinaakrondjes met sperziebonen

Een eenvoudig Engels bijgerecht met gebakken pastinaakrondjes, knapperige sperziebonen en krokant gefrituurde pastinaakreepjes.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 85 g sperziebonen geblancheerd
  • ½ pastinaak geschild en fijn geraspt
  • ½ pastinaak geschild en in dikke plakken gesneden
  • Olie om te frituren
  • Ongezouten boter naar smaak

Instructies

  • Kook de sperziebonen kort in water met een snuf zout.
  • Snijd de sperziebonen in de lengte doormidden.
  • Leg de dikke pastinaakplakken in een pan en voeg water toe tot ze voor driekwart onder staan.
  • Voeg een klontje boter toe en breng aan de kook.
  • Kook de pastinaakrondjes 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn.
  • Verhit olie in een frituurpan of diepe pan.
  • Frituur de geraspte pastinaak 1 à 2 minuten tot goudbruin en knapperig.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer de sperziebonen als basis op het bord, leg daarop de gekookte pastinaakrondjes en garneer met de gefrituurde pastinaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met een snufje zeezout en een takje peterselie voor een frisse toets.
Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit lichte groentegerecht.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 3 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Engeland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden