Engelse pastinaakrondjes met sperziebonen
Een eenvoudig Engels bijgerecht met gebakken pastinaakrondjes, knapperige sperziebonen en krokant gefrituurde pastinaakreepjes.
Equipment
- kookpan
Ingrediënten
- 85 g sperziebonen geblancheerd
- ½ pastinaak geschild en fijn geraspt
- ½ pastinaak geschild en in dikke plakken gesneden
- Olie om te frituren
- Ongezouten boter naar smaak
Instructies
- Kook de sperziebonen kort in water met een snuf zout.
- Snijd de sperziebonen in de lengte doormidden.
- Leg de dikke pastinaakplakken in een pan en voeg water toe tot ze voor driekwart onder staan.
- Voeg een klontje boter toe en breng aan de kook.
- Kook de pastinaakrondjes 15 tot 20 minuten tot ze gaar zijn.
- Verhit olie in een frituurpan of diepe pan.
- Frituur de geraspte pastinaak 1 à 2 minuten tot goudbruin en knapperig.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de sperziebonen als basis op het bord, leg daarop de gekookte pastinaakrondjes en garneer met de gefrituurde pastinaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met een snufje zeezout en een takje peterselie voor een frisse toets. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit lichte groentegerecht.
Garneer met een snufje zeezout en een takje peterselie voor een frisse toets. Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit lichte groentegerecht.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 3 g | Vet: 13 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 4 g