Entrecôte Café de Paris

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 50 g kleine champignons
  • ½ bol knoflook
  • 75 g boter
  • 4 ansjovisfilets
  • Plukje kervel
  • Plukje dragon
  • Plukje peterselie
  • 2 basilicumblaadjes
  • 1 theelepel citroensap
  • Peper & zout
  • Worcestersaus
  • 4 entrecôtes
  • 2 eetlepels witte wijn
  • dl kalfsfond of vleesfond
  • 2 eetlepels room

Instructies

  • Hak de sjalotten, champignons en knoflook fijn en fruit ze in een beetje boter zonder te laten
  • kleuren.
  • Laat het champignonmengsel afkoelen.
  • Meng het champignonmengsel met 50 g boter, ansjovisfilets, gehakte kruiden, citroensap,
  • peper, zout en Worcestershiresaus in een keukenmachine tot een crème.
  • Bewaar deze crème in de koelkast.
  • Bak de entrecôtes in hete boter tot ze rosé zijn, haal ze uit de pan en houd ze warm.
  • Gooi het bakvet weg en blus de pan af met witte wijn en voeg de kalfsfond toe.
  • Laat het geheel even inkoken, voeg de room toe en haal de pan van het vuur.
  • Roer twee eetlepels van de champignoncrème door de saus.
  • Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout en serveer deze samen met de entrecôtes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een heerlijke Franse bijgerecht, Entrecôte Café de Paris, om van te genieten met malse
entrecôtes. Bon appétit!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Warme dranken