Entrecôte Café de Paris
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 50 g kleine champignons
- ½ bol knoflook
- 75 g boter
- 4 ansjovisfilets
- Plukje kervel
- Plukje dragon
- Plukje peterselie
- 2 basilicumblaadjes
- 1 theelepel citroensap
- Peper & zout
- Worcestersaus
- 4 entrecôtes
- 2 eetlepels witte wijn
- 2½ dl kalfsfond of vleesfond
- 2 eetlepels room
Instructies
- Hak de sjalotten, champignons en knoflook fijn en fruit ze in een beetje boter zonder te laten
- kleuren.
- Laat het champignonmengsel afkoelen.
- Meng het champignonmengsel met 50 g boter, ansjovisfilets, gehakte kruiden, citroensap,
- peper, zout en Worcestershiresaus in een keukenmachine tot een crème.
- Bewaar deze crème in de koelkast.
- Bak de entrecôtes in hete boter tot ze rosé zijn, haal ze uit de pan en houd ze warm.
- Gooi het bakvet weg en blus de pan af met witte wijn en voeg de kalfsfond toe.
- Laat het geheel even inkoken, voeg de room toe en haal de pan van het vuur.
- Roer twee eetlepels van de champignoncrème door de saus.
- Breng de saus eventueel op smaak met peper en zout en serveer deze samen met de entrecôtes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een heerlijke Franse bijgerecht, Entrecôte Café de Paris, om van te genieten met malse
entrecôtes. Bon appétit!
entrecôtes. Bon appétit!