Entrecôte met Blauwschimmelkaas en Rode Wijnsaus

Entrecôte met schimmelkaas en rode wijnsaus

Entrecôte met Blauwschimmelkaas en Rode Wijnsaus

Porties: 4
Bereidingstijd: 2 uur 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 dubbele entrecôtes van elk 400 gram
  • Zout
  • Peper
  • 2 eetlepels rijstolie
  • 70 gram blauwschimmelkaas
  • 50 gram boter
  • 1 eetlepel gesneden bieslook
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 10 tomaten
  • 50 gram spekblokjes
  • 300 ml water
  • 1 theelepel bonenkruid
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml runderbouillon
  • 125 ml rode wijn
  • Cayennepeper
  • Mespunt suiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 80°C (boven-onderwarmte).
  • Kruid het vlees met zout en peper.
  • Verhit de olie in een braadpan op het fornuis en bak het vlees aan beide kanten bruin in ongeveer 4-6 minuten.
  • Leg het vlees vervolgens in een ovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven gedurende 2 uur en 25 minuten, of tot een kerntemperatuur van 55-60°C is bereikt.
  • Meng 50 gram boter met de blauwschimmelkaas en bieslook, rol het mengsel in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
  • Kook de sperziebonen in kokend water gedurende 15-20 minuten, giet af en zet opzij.
  • Bak in een pan op het fornuis de spekblokjes en ui in 20 gram boter tot ze zacht zijn.
  • Voeg dan de bonen, tomaten en bonenkruid toe en breng op smaak met zout en peper.
  • In dezelfde pan waarin het vlees is gebakken, voeg de bloem toe aan het braadvet en bak al roerend.
  • Voeg vervolgens al roerend de bouillon en rode wijn toe.
  • Laat sudderen tot de saus is ingedikt en breng op smaak met zout, cayennepeper en suiker.
  • Snijd het vlees in porties en leg de plakjes blauwschimmelkaas erbovenop.
  • Serveer het vlees met de groenten en rode wijnsaus op voorverwarmde borden.
  • Lekker met aardappelschijfjes!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 752 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 57 g | Vet: 48 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Frankrijk