Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 dubbele entrecôtes van elk 400 gram
- Zout
- Peper
- 2 eetlepels rijstolie
- 70 gram blauwschimmelkaas
- 50 gram boter
- 1 eetlepel gesneden bieslook
- 300 gram sperziebonen
- 1 ui
- 10 tomaten
- 50 gram spekblokjes
- 300 ml water
- 1 theelepel bonenkruid
- 1 eetlepel bloem
- 200 ml runderbouillon
- 125 ml rode wijn
- Cayennepeper
- Mespunt suiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 80°C (boven-onderwarmte).
- Kruid het vlees met zout en peper.
- Verhit de olie in een braadpan op het fornuis en bak het vlees aan beide kanten bruin in ongeveer 4-6 minuten.
- Leg het vlees vervolgens in een ovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven gedurende 2 uur en 25 minuten, of tot een kerntemperatuur van 55-60°C is bereikt.
- Meng 50 gram boter met de blauwschimmelkaas en bieslook, rol het mengsel in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
- Kook de sperziebonen in kokend water gedurende 15-20 minuten, giet af en zet opzij.
- Bak in een pan op het fornuis de spekblokjes en ui in 20 gram boter tot ze zacht zijn.
- Voeg dan de bonen, tomaten en bonenkruid toe en breng op smaak met zout en peper.
- In dezelfde pan waarin het vlees is gebakken, voeg de bloem toe aan het braadvet en bak al roerend.
- Voeg vervolgens al roerend de bouillon en rode wijn toe.
- Laat sudderen tot de saus is ingedikt en breng op smaak met zout, cayennepeper en suiker.
- Snijd het vlees in porties en leg de plakjes blauwschimmelkaas erbovenop.
- Serveer het vlees met de groenten en rode wijnsaus op voorverwarmde borden.
- Lekker met aardappelschijfjes!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bordeaux of een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 752 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 57 g | Vet: 48 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 9 g