Entrecote met mosterdsaus

Entrecote met mosterdsaus

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sjalotjes
  • ½ zakje verse koriander á 15 g,
  • 50 g boter of margarine
  • 4 entrecotes
  • zout
  • versgemalen peper,
  • 1 ½ eetlepel Dijonmosterd Grey Poupon,
  • 3 deciliter witte Bourgognewijn,

Instructies

  • Platte schaal voorverwarmen.
  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • In kopje koriander fijnknippen.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Entrecotes in ca. 6 minuten bruin en van binnen rosé bakken, halverwege keren.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Entrecotes op warme schaal leggen, afdekken met aluminiumfolie en warmhouden.
  • Sjalotjes, mosterd en helft van koriander door bakvet roeren en ca. 1 minuut zachtjes bakken.
  • Wijn erbij schenken.
  • Op hoog vuur in ca. 5 minuten inkoken tot ca. 1/4 deel over is.
  • Entrecotes op vier borden leggen.
  • Beetje jus over entrecotes scheppen.
  • Bestrooien met rest van koriander.
  • Rest van jus apart erbij geven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Rest van jus apart erbij geven.
Serveren met aardappelpuree en sperziebonen.

Voedingswaarden

Calories: 285 kcal | Protein: 29 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees