Entrecôte met Ratatouille

Entrecôte met Ratatouille

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 2 paprika's
  • 4 grote rijpe tomaten
  • 1 zoete ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • 2 kleine takjes rozemarijn
  • 3-4 takjes tijm
  • 1 blik artisjokharten 370 ml
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 4 entrecôtes (à 200 g

Instructies

  • Was de courgettes, paprika's en tomaten en snijd ze in stukken.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Was de rozemarijn en tijm en hak ze op een beetje na fijn.
  • Laat de artisjokharten uitlekken, snijd ze afhankelijk van de grootte in tweeën of in vieren.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote vlakke pan.
  • Bak de ui, knoflook en groenten in 2-3 porties al roerend aan.
  • Breng op smaak met zout, peper en de gehakte kruiden.
  • Voeg eventueel wat water toe en breng aan de kook.
  • Laat de groenten ongeveer 10 minuten smoren zonder deksel op de pan.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan.
  • Dep de entrecôtes droog en bak ze aan elke kant ongeveer 1 minuut.
  • Bak ze op gematigd vuur aan elke kant 2-4 minuten verder, voeg daarbij de rest van de kruiden toe.
  • Breng de entrecôtes op smaak met zout en peper.
  • Neem ze uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten.
  • Maak de aanbaksels in de pan los met 5-6 eetlepels water, giet het bij de groenten en breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappels.
Een heerlijke Franse hoofdmaaltijd met malse entrecôtes en smaakvolle ratatouille. Bon
appétit!
--------------------------------------------------------------------------------------------------