Erwtenpuree Royale

Royale de puree de pois frais
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Vier beboterde vormpjes
  • Au bain-marie pan

Ingrediënten

  • 60 g verse erwten
  • 2 el bouillon
  • 2 eieren
  • Poedersuiker
  • Spinaziebladeren voor de kleur
  • Zout

Instructies

  • Kook de verse erwten gaar en maak er vervolgens puree van.
  • Voeg voor de kleur een handvol spinaziebladeren toe aan de puree en pureer het geheel opnieuw.
  • Voeg wat zout en een snufje poedersuiker toe aan de erwten-spinaziepuree.
  • Klop de eierdooiers los en voeg ze toe aan de puree.
  • Giet het mengsel in de beboterde vormpjes en pocheer dit au bain-marie tot de compositie gestold is, dit vergt 40 à 45 minuten.
  • Laat buiten de bain-marie afkoelen alvorens te storten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit voorgerecht. De verfrissende en fruitige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de zachte smaak van de erwtenpuree royale.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 6 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij / Vegetarisch / Zout arm