Erwtenpuree Royale
Royale de puree de pois frais
Equipment
- Vier beboterde vormpjes
- Au bain-marie pan
Instructies
- Kook de verse erwten gaar en maak er vervolgens puree van.
- Voeg voor de kleur een handvol spinaziebladeren toe aan de puree en pureer het geheel opnieuw.
- Voeg wat zout en een snufje poedersuiker toe aan de erwten-spinaziepuree.
- Klop de eierdooiers los en voeg ze toe aan de puree.
- Giet het mengsel in de beboterde vormpjes en pocheer dit au bain-marie tot de compositie gestold is, dit vergt 40 à 45 minuten.
- Laat buiten de bain-marie afkoelen alvorens te storten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij dit voorgerecht. De verfrissende en fruitige tonen van de wijn zullen mooi samengaan met de zachte smaak van de erwtenpuree royale.Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 6 g | Vet: 4 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 1 g