Espresso crème brûlée

Espresso Crème Brûlée

Geniet van deze verrukkelijke Espresso Crème Brûlée als afsluiting van een smaakvol diner!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • crème brûlée brander

Ingrediënten

  • 4 dl room
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • 2 eidooiers
  • 1 dl espresso

Instructies

  • Breng de room samen met het opengesneden vanillestokje en het vanillemerg aan de kook in een pan.
  • Laat de vanille even trekken in de room van het vuur af.
  • Klop in een andere kom de eieren, eidooiers en witte basterdsuiker tot de suiker is opgelost en het mengsel enigszins schuimig wordt.
  • Voeg geleidelijk de warme room toe aan het eimengsel, terwijl je blijft kloppen, tot de crème licht gebonden is.
  • Roer de espresso door het mengsel en zeef het geheel om eventuele klontjes te verwijderen.
  • Verdeel het mengsel over vier crème brûlée schaaltjes.
  • Dek de schaaltjes af met plastic folie en stoom ze gedurende 20 minuten op 95 °C.
  • Laat de schaaltjes afkoelen en bestrooi vervolgens de bovenkant van elke crème brûlée met een dun laagje bruine basterdsuiker.
  • Brand de suiker met een crème brûlée brander tot deze goudbruin en knapperig is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn, zoals een Sauternes, past goed bij deze crème brûlée.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch