Espresso Crème Brûlée
Geniet van deze verrukkelijke Espresso Crème Brûlée als afsluiting van een smaakvol diner!
Equipment
- crème brûlée brander
Ingrediënten
- 4 dl room
- 4 eetlepels witte basterdsuiker
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 1 vanillestokje
- 3 eieren
- 2 eidooiers
- 1 dl espresso
Instructies
- Breng de room samen met het opengesneden vanillestokje en het vanillemerg aan de kook in een pan.
- Laat de vanille even trekken in de room van het vuur af.
- Klop in een andere kom de eieren, eidooiers en witte basterdsuiker tot de suiker is opgelost en het mengsel enigszins schuimig wordt.
- Voeg geleidelijk de warme room toe aan het eimengsel, terwijl je blijft kloppen, tot de crème licht gebonden is.
- Roer de espresso door het mengsel en zeef het geheel om eventuele klontjes te verwijderen.
- Verdeel het mengsel over vier crème brûlée schaaltjes.
- Dek de schaaltjes af met plastic folie en stoom ze gedurende 20 minuten op 95 °C.
- Laat de schaaltjes afkoelen en bestrooi vervolgens de bovenkant van elke crème brûlée met een dun laagje bruine basterdsuiker.
- Brand de suiker met een crème brûlée brander tot deze goudbruin en knapperig is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Sauternes, past goed bij deze crème brûlée.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 6 g | Vet: 30 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g