Ethiopische stoofschotel

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr witte kool of savooie kool, fijn snijden
  • 4 uien in ringen
  • 2 winterpeen in plakjes
  • 400 gr bloemkool in stukken
  • 300 gr Spekreepjes
  • 400 gr Kipdijfilet in stukjes
  • ½ L kippenbouillon
  • 2 el verse gember heel fijn gesneden
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 2 el citroensap
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el berbere

Instructies

  • Doe de kipstukjes in de pan met olie en even aanbraden.
  • Doe nu de Spekreepjes erbij en even aanbraden
  • Doe de kippenbouillon met alle groenten erbij en laat dit alles 3 uur stoven op een kleine vlam met vlamverdeler.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Ethiopië