Exotische Rijstsalade: Mango, Paprika en Malse Kipfilet

Exotische rijstsalade met mango, paprika en kip

Exotische Rijstsalade: Mango, Paprika en Malse Kipfilet

Deze Exotische Rijstsalade is het bewijs dat een Hoofdgerecht ook een feestje kan zijn! Stel je voor: perfect gegaarde rijst, sappige mango, knapperige paprika en malse, gekruide kipfilet. Dit alles wordt samengebracht door een romige, exotische dressing met sinaasappelsap en ketchup. De smaak is zo zomers dat je de zon bijna voelt branden. Een makkelijke, frisse en kleurrijke maaltijd die je gasten zeker zullen herinneren!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
kostprijs per persoon €3,50 - €4,50 per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels wokolie bijvoorbeeld Conimex
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Zout Naar smaak
  • Peper Naar smaak
  • 400 gram kipfilet in reepjes gesneden
  • 300 gram rijst
  • 3 eetlepels mayonaise halfvol
  • 50 milliliter sinaasappelsap
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 rode paprika’s in kleine stukjes
  • 1 blik maïs circa 400 g, uitgelekt
  • 1 mango in stukjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 75 gram cashewnoten
  • 2,5 eetlepels koriander fijngehakt

Instructies

  • Kip en Rijst bereiden
  • Meng 1 eetlepel olie met het kerriepoeder, en zout en peper naar smaak.
  • Bestrijk de kipfilets hiermee.
  • Verhit een grillpan en rooster de kipfilets aan beide kanten bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Laat de kipfilets afkoelen en snijd ze in reepjes.
  • Kook de rijst in water met een snufje zout volgens de instructies op de verpakking en laat deze goed afkoelen.
  • Dressing maken
  • Klop in een kleine kom een dressing van de resterende olie, de mayonaise, het sinaasappelsap, de tomatenketchup, en zout en peper naar smaak.
  • Salade mengen
  • Meng in een grote kom de afgekoelde rijst met de gesnipperde rode ui, de rode paprika, de maïs, de mango in stukjes, de bosuitjes, de cashewnoten en de kipreepjes.
  • Voeg de dressing toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Garneer de Exotische Rijstsalade met de fijngehakte koriander vlak voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveersuggestie
Serveer de Exotische Rijstsalade met knapperig stokbrood of een frisse groene salade voor een complete en extra lichte maaltijd. De cashewnoten zorgen voor een fijne crunch.
Wijnadvies
Bij de vrolijke, exotische smaken van deze rijstsalade – de zoetheid van mango, de kruidigheid van kerrie en het malse gevogelte (kip) – heb je een even opgewekte wijn nodig. Een frisse, aromatische witte wijn, zoals een Torrontés is hier perfect. De bloemige en fruitige tonen van de wijn versterken de mango en paprika, terwijl de lichte zuurgraad de romige dressing in balans brengt en de kipfilet complementeert. Een fantastische, zomerse match!

Voedingswaarden

Calories: 520 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kip / Salade
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij