Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Schil en hak de sjalotjes.
- Schil en pers de knoflook.
- Schil en hak de uien fijn.
- Schil de wortel en snij ze in brunoise.
- Maak de champignons schoon.
- Snij het spek in vier stukken.
- Leg deze in een pan met water, breng het aan de kook en laat 3 minuten koken.
- Giet het af en spoel het spek af onder koud water.
- Droog het af en snij het in brunoise.
- Snij de fazant in stukken.
- Hak het karkas klein.
- Smelt 40 g boter in een pan.
- Sauteer hierin het gehakte karkas.
- Voeg uien wortel en spek toe.
- Als alles goed bruin is voeg dan de bloem toe.
- Laat ook deze bruin kleuren en geef er de rode wijn bij, zout en peper en een beetje van de vier specerijen: tijmpoeder, gemberpoeder,kruidnagelpoeder en laurierpoeder.
- Voeg er dan nog een lepeltje mosterd bij en de knoflook.
- Laat 30 minuten op zacht vuur koken.
- Het moet tot de helft reduceren.
- Smelt ondertussen 60 g boter in een andere pan en sauteer hierin de stukken fazant samen met de sjalotjes bruin.
- Sauteer de champignons in de rest van de boter, geef er zout en peper over.
- Passeer de saus onder druk.
- Voeg ze bij de fazant en laat nog 35 minuten zachtjes koken.
- Leg de stukken fazant op een voorverwarmde dienschaal en omring ze met champignons.