Fattoush van Jumbo
Ingrediënten
- 1 komkommer
 - 4 vleestomaten
 - 1 grote rode ui
 - 2 bosuitjes
 - 1 groene paprika
 - circa 12 zwarte olijven zonder pit
 - 150 g feta
 - 4 tot 6 pitabroodjes
 - 4 eetlepel(s) olijfolie
 - 2 eetlepel(s) citroensap
 - zout
 - versgemalen peper
 
Instructies
- Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes.
 - Snijd de tomaten in blokjes.
 - Snipper de ui grof.
 - Snijd de bosuitjes in ringetjes.
 - Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.
 - Snijd de olijven in plakjes.
 - Verkruimel de feta grof.
 - Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en knapperig.
 - Doe de komkommer, de tomaat, de ui, de bosui, de paprika, de olijven en de feta in een kom en schep door elkaar.
 - Bedruppel met de olijfolie en het citroensap en bestrooi met wat zout en peper.
 - Schep nogmaals door.
 - Snijd de broodjes in brede repen en leg ze om de salade.
 - Serveer meteen om te voorkomen dat de komkommer teveel vocht afgeeft en het brood zacht wordt.
 
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:   
Vervang de pitabroodjes eventueel door ander brood.  
Wijnadvies: 
 Combineer deze salade met een milde Riesling van Rijn of Moezel (9-11°C). Deze verdraagt het zuur van de citroen.