Fattoush van Jumbo

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 4 vleestomaten
  • 1 grote rode ui
  • 2 bosuitjes
  • 1 groene paprika
  • circa 12 zwarte olijven zonder pit
  • 150 g feta
  • 4 tot 6 pitabroodjes
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • zout
  • versgemalen peper

Instructies

  • Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snipper de ui grof.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.
  • Snijd de olijven in plakjes.
  • Verkruimel de feta grof.
  • Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en knapperig.
  • Doe de komkommer, de tomaat, de ui, de bosui, de paprika, de olijven en de feta in een kom en schep door elkaar.
  • Bedruppel met de olijfolie en het citroensap en bestrooi met wat zout en peper.
  • Schep nogmaals door.
  • Snijd de broodjes in brede repen en leg ze om de salade.
  • Serveer meteen om te voorkomen dat de komkommer teveel vocht afgeeft en het brood zacht wordt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Vervang de pitabroodjes eventueel door ander brood.
Wijnadvies:
Combineer deze salade met een milde Riesling van Rijn of Moezel (9-11°C). Deze verdraagt het zuur van de citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch