Fattoush van Jumbo
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 4 vleestomaten
- 1 grote rode ui
- 2 bosuitjes
- 1 groene paprika
- circa 12 zwarte olijven zonder pit
- 150 g feta
- 4 tot 6 pitabroodjes
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) citroensap
- zout
- versgemalen peper
Instructies
- Halveer de gewassen komkommer in de lengte, schrap er met een lepel de zaadjes uit en snijd de komkommerhelften in plakjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snipper de ui grof.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Verkruimel de feta grof.
- Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking bruin en knapperig.
- Doe de komkommer, de tomaat, de ui, de bosui, de paprika, de olijven en de feta in een kom en schep door elkaar.
- Bedruppel met de olijfolie en het citroensap en bestrooi met wat zout en peper.
- Schep nogmaals door.
- Snijd de broodjes in brede repen en leg ze om de salade.
- Serveer meteen om te voorkomen dat de komkommer teveel vocht afgeeft en het brood zacht wordt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Vervang de pitabroodjes eventueel door ander brood.
Wijnadvies:
Combineer deze salade met een milde Riesling van Rijn of Moezel (9-11°C). Deze verdraagt het zuur van de citroen.