Kerstkrans met amandelspijs

Feestelijke Kerstkrans met Amandelspijs

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • Voor 300 g amandelspijs:
  • 150 g fijn gemalen amandelen
  • 150 g poedersuiker
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • Decoratie naar keuze bijv. Bigarreaux of amarene kersen

Instructies

  • Voor de amandelspijs meng je de poedersuiker, fijn gemalen amandelen, het ei, citroensap/-rasp en kaneel tot een gladde massa.
  • Vorm de amandelspijs tot een rol en wikkel deze in vershoudfolie.
  • Leg de rol ongeveer 1 uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Rol het deeg uit op bakpapier en snijd een strook van ongeveer 3 cm breed.
  • Deze kan gebruikt worden om decoratieve vormpjes uit te steken.
  • Leg de rol amandelspijs op het deeg en rol het deeg eromheen.
  • Je kunt de kerstkrans naar wens vormen, bijvoorbeeld rond of recht.
  • Steek vormpjes uit het overgebleven deeg (bijv.
  • sterren of blaadjes) en leg deze op de krans.
  • Leg de kerstkrans met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk de krans met losgeklopt ei.
  • Bak de kerstkrans in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Voeg na het bakken de Bigarreaux of kersen toe als decoratie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als je liever geen zelfgemaakte amandelspijs wilt gebruiken, kun je ook kant-en-klare amandelspijs gebruiken.
Serveer de kerstkrans als feestelijk dessert bij de kerstmaaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Koek / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch