Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- Voor 300 g amandelspijs:
- 150 g fijn gemalen amandelen
- 150 g poedersuiker
- Sap en rasp van 1 citroen
- 1 ei
- 1 tl kaneel
- Decoratie naar keuze bijv. Bigarreaux of amarene kersen
Instructies
- Voor de amandelspijs meng je de poedersuiker, fijn gemalen amandelen, het ei, citroensap/-rasp en kaneel tot een gladde massa.
- Vorm de amandelspijs tot een rol en wikkel deze in vershoudfolie.
- Leg de rol ongeveer 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
- Rol het deeg uit op bakpapier en snijd een strook van ongeveer 3 cm breed.
- Deze kan gebruikt worden om decoratieve vormpjes uit te steken.
- Leg de rol amandelspijs op het deeg en rol het deeg eromheen.
- Je kunt de kerstkrans naar wens vormen, bijvoorbeeld rond of recht.
- Steek vormpjes uit het overgebleven deeg (bijv.
- sterren of blaadjes) en leg deze op de krans.
- Leg de kerstkrans met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrijk de krans met losgeklopt ei.
- Bak de kerstkrans in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot hij goudbruin en knapperig is.
- Voeg na het bakken de Bigarreaux of kersen toe als decoratie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je liever geen zelfgemaakte amandelspijs wilt gebruiken, kun je ook kant-en-klare amandelspijs gebruiken.
Serveer de kerstkrans als feestelijk dessert bij de kerstmaaltijd.
Serveer de kerstkrans als feestelijk dessert bij de kerstmaaltijd.