Feestelijke Sneeuwballen met Witte Chocolade

Feestelijke Sneeuwballen met Witte Chocolade

Feestelijke Sneeuwballen met Witte Chocolade

Deze luchtige sneeuwballen met een vulling van witte chocolade en een vleugje sinaasappellikeur zijn het perfecte feestelijke gebak voor Kerst en Oud & Nieuw!
Porties: 6
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 125 g poedersuiker gezeefd + extra om te bestuiven
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur
  • 150 g suiker
  • 75 g witte chocolade
  • Kaneel

Instructies

  • Klop de eiwitten stijf.
  • Voeg geleidelijk 125 g gezeefde poedersuiker en sinaasappellikeur toe.
  • Blijf kloppen totdat stijve pieken ontstaan.
  • Verwarm de oven voor op 120 °C.
  • Schep bollen met een ijsbolletjestang op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Maak pieken op de bollen met een lepel.
  • Bak de bollen gedurende 1 ½ uur of totdat ze droog zijn.
  • Laat ze afkoelen op een taartrooster.
  • Verwarm ½ dl water met suiker op zacht vuur tot de suiker is opgelost.
  • Prik de bollen op satéprikkers en bestrijk de ronde kant met suikerstroop.
  • Laat de stroop hard worden.
  • Smelt witte chocolade au bain-marie.
  • Bestrijk de platte kanten van de bollen met de gesmolten chocolade en plak steeds twee bollen tegen elkaar.
  • Laat de sneeuwballen opstijven in de koelkast.
  • Bestuif de sneeuwballen royaal met poedersuiker en voeg een snufje kaneel toe.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Muscat of een glas champagne past uitstekend bij deze sneeuwballen en maakt de feestelijke maaltijd compleet.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 3 g | Vet: 6 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Kerst