Filet d'agneau en robe de filo et legumes du printemps

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,5 kg lamsfilet
  • 12 sn witbrood
  • 200 g boter
  • 20 g basilicum
  • 120 g peterselie
  • 8 g thijm
  • Vers vet spek
  • Filodeeg
  • Eidooier

LEGUMES

  • 150 g shii-takes
  • 500 g tuinbonen
  • 500 g doperwten
  • 4 meiknollen
  • 500 g waspeen

SAUS

  • 1 ltr lamsfond
  • 2 sjalotten
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 takjes thijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 eetl honing
  • 100 g boter

Instructies

LAMSFILET :

  • Bak de lamsfilet kort rondom in hete boter en laat afkoelen.
  • Snijd van het brood de korsten af en maal de rest tot kruim.
  • Hak de basilicum en de peterselie fijn samen met de blaadjes van de thijm.
  • Meng deze kruiden met het broodkruim en de boter.
  • Snijd het vers vet spek in plakken.
  • Leg deze plakken op plasticfolie.
  • Verdeel hierover regelmatig het kruidenmengsel.
  • Leg de lamsfilets hierop en rol het geheel op en laat in koeling opstijven.
  • Bestrijk het filodeeg met eidooier en leg de in spel opgerolde filets hierop en rol geheel in en ndruk be buitenkanten plat.
  • Leg ze op plaat met siliconen.

SAUS :

  • Breng de lamsfond aan de kook.
  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en voeg deze samen met de thijm, rozemarijn en de honing aan de fond toe en laat tot de helft reduceren.
  • Passeer de fond en monteer met de boter.

GARNITUUR :

  • Dp de tuinbonen en de doperwten.
  • Blancheer beide apart in kokend water met zout en spoel koud.
  • Snijd de waspeen diagonaal in dunne lange plakken en blancheer beetgaar en spoel koud.
  • Schil de meiknol en snijd deze in battons van 3 mm dikte en blancheer ook deze beethaar en spoel koud.
  • Laat de shitakes heel als ze klein zijn en anders in vieren snijden.

LAMSFILET :

  • Zet de lamsfilet in ven van 200 graden tot een kerntemperatuur is bereikt van 50 graden.
  • Laat ze daarna rusten op een temperatuur van 50 graden.

SAUS :

  • Breng de saus toot aan kookpunt.

GARNITUUR :

  • Sauteer de shii-takes in hete boter en zout ze licht.
  • Roerbak de resterende groenten in hete olie en breng op smaak met zout en peper.

DRESSEREN :

  • Snijd de lamsfilets in 32 stukken en dresseer 2 stukken op bord.
  • Schep hiernaast de groenten en de shii-takes.
  • Giet de saus om het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees
Land van herkomst Frankrijk