Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Filet d'agneau en robe de filo et legumes du printemps
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1,5
kg
lamsfilet
▢
12
sn
witbrood
▢
200
g
boter
▢
20
g
basilicum
▢
120
g
peterselie
▢
8
g
thijm
▢
Vers vet spek
▢
Filodeeg
▢
Eidooier
LEGUMES
▢
150
g
shii-takes
▢
500
g
tuinbonen
▢
500
g
doperwten
▢
4
meiknollen
▢
500
g
waspeen
SAUS
▢
1
ltr
lamsfond
▢
2
sjalotten
▢
5
teentjes
knoflook
▢
5
takjes
thijm
▢
2
takjes
rozemarijn
▢
2
eetl
honing
▢
100
g
boter
Instructies
LAMSFILET :
Bak de lamsfilet kort rondom in hete boter en laat afkoelen.
Snijd van het brood de korsten af en maal de rest tot kruim.
Hak de basilicum en de peterselie fijn samen met de blaadjes van de thijm.
Meng deze kruiden met het broodkruim en de boter.
Snijd het vers vet spek in plakken.
Leg deze plakken op plasticfolie.
Verdeel hierover regelmatig het kruidenmengsel.
Leg de lamsfilets hierop en rol het geheel op en laat in koeling opstijven.
Bestrijk het filodeeg met eidooier en leg de in spel opgerolde filets hierop en rol geheel in en ndruk be buitenkanten plat.
Leg ze op plaat met siliconen.
SAUS :
Breng de lamsfond aan de kook.
Maak de sjalotten en de knoflook schoon en voeg deze samen met de thijm, rozemarijn en de honing aan de fond toe en laat tot de helft reduceren.
Passeer de fond en monteer met de boter.
GARNITUUR :
Dp de tuinbonen en de doperwten.
Blancheer beide apart in kokend water met zout en spoel koud.
Snijd de waspeen diagonaal in dunne lange plakken en blancheer beetgaar en spoel koud.
Schil de meiknol en snijd deze in battons van 3 mm dikte en blancheer ook deze beethaar en spoel koud.
Laat de shitakes heel als ze klein zijn en anders in vieren snijden.
LAMSFILET :
Zet de lamsfilet in ven van 200 graden tot een kerntemperatuur is bereikt van 50 graden.
Laat ze daarna rusten op een temperatuur van 50 graden.
SAUS :
Breng de saus toot aan kookpunt.
GARNITUUR :
Sauteer de shii-takes in hete boter en zout ze licht.
Roerbak de resterende groenten in hete olie en breng op smaak met zout en peper.
DRESSEREN :
Snijd de lamsfilets in 32 stukken en dresseer 2 stukken op bord.
Schep hiernaast de groenten en de shii-takes.
Giet de saus om het vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
Land van herkomst
Frankrijk