Filetlapjes gevuld met pestogehakt

Filetlapjes gevuld met pestogehakt

Filetlapjes gevuld met pestogehakt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 varkensfiletlappen à 125 gram, van 1,5 cm dikte
  • 100 gram varkensgehakt
  • 6 eetlepel(s) bloem
  • 1 ei
  • 1 eetlepel(s) melk
  • 10 eetlepel(s) paneermeel
  • 2 eetlepel(s) parmezaanse kaas geraspt
  • zout
  • peper versgemalen
  • 1 eetlepel(s) pesto groene
  • 50 gram boter

Instructies

  • Doe de bloem in een diep bord.
  • Klop in een ander diep bord het ei met de melk los.
  • Roer in een derde diep bord het paneermeel met de Parmezaanse kaas door elkaar.
  • Snijd de filetlapjes met een scherp mes in zodat er een zakje ontstaat.
  • Strooi zout en peper in de filetlapjes.
  • Meng in een kom het gehakt met pesto, zout en peper en vul de filetlapjes met het pestogehakt.
  • Steek de filetlapjes vast met een cocktailprikker zodat de vulling goed blijft zitten.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Druk de filetlapjes achtereenvolgens aan beide zijden door de bloem, het eimengsel en het paneermeel.
  • Verhit 50 gram boter in een koekenpan en bak de filetlapjes in ca. 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met tagliatelle en broccoli.

Voedingswaarden

Calories: 466 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees