Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 3 diepe borden
Ingrediënten
- 4 varkensfiletlappen à 125 gram, van 1,5 cm dikte
- 100 gram varkensgehakt
- 6 eetlepel(s) bloem
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) melk
- 10 eetlepel(s) paneermeel
- 2 eetlepel(s) parmezaanse kaas geraspt
- zout
- peper versgemalen
- 1 eetlepel(s) pesto groene
- 50 gram boter
Instructies
- Doe de bloem in een diep bord.
- Klop in een ander diep bord het ei met de melk los.
- Roer in een derde diep bord het paneermeel met de Parmezaanse kaas door elkaar.
- Snijd de filetlapjes met een scherp mes in zodat er een zakje ontstaat.
- Strooi zout en peper in de filetlapjes.
- Meng in een kom het gehakt met pesto, zout en peper en vul de filetlapjes met het pestogehakt.
- Steek de filetlapjes vast met een cocktailprikker zodat de vulling goed blijft zitten.
- Bestrooi het vlees met zout en peper.
- Druk de filetlapjes achtereenvolgens aan beide zijden door de bloem, het eimengsel en het paneermeel.
- Verhit 50 gram boter in een koekenpan en bak de filetlapjes in ca. 15 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met tagliatelle en broccoli.
Voedingswaarden
Calories: 466 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 35 g | Vet: 28 g