Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Gehaktballen:
- 500 g gehakt
- 1 tl zout
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl gemalen peper
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gemalen komijn
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl chilipoeder
- Olie om te bakken
Saus:
- 3 teentjes knoflook gekneusd
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel azijn
- 300 ml runderbouillon genoeg om het gerecht 3/4 te bedekken
- ½ gemalen peper
- 4 laurierblaadjes gescheurd
- 2 eetlepels olie
- ½ tl suiker
- Zout naar smaak
- Verse koriander voor garnering
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en vorm ze tot ballen.
- Bak de gehaktballen in een pan tot ze bruin en gaar zijn.
- Haal ze uit de pan en zet opzij.
- Bak de teentjes knoflook in het achtergebleven braadvet van de gehaktballen (voeg indien nodig meer olie toe) tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de gebakken gehaktballen, ketjap, azijn, runderbouillon, gemalen peper, laurierblaadjes en suiker toe aan de pan.
- Stoof zachtjes gedurende 20-30 minuten, voeg indien nodig wat water toe.
- Proef de saus en breng op smaak met zout indien nodig.
- Garneer met verse koriander voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige en kruidige gehaktballen passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé.
Voedingswaarden
Calories: 340 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 1 g