Fillobladerdeegpakketjes met prei
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- (Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
- Preien schoonmaken.
- Witte gedeelten in lengte halveren (rest van prei wordt niet gebruikt), in reepjes snijden en wassen.
- In koekenpan 25 g boter verhitten en preireepjes in ca. 5 minuten al roerend zacht, maar niet bruin laten worden.
- In zeef laten uitlekken en laten afkoelen. Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
- Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
- Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Olijven in stukjes snijden.
- In kom prei, tomaat en olijven door elkaar scheppen.
- Kaas erboven verkruimelen en erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
BEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Bakplaat invetten. In steelpan rest van boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
- 1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden en met kwastje dun bestrijken met gesmolten boter.
- Vel in lengte dubbelvouwen en bovenkant dun bestrijken met boter.
- Op korte kant van deeglap ca. 1 cm van rand 1/8 deel van preimengsel scheppen.
- Rand over vulling vouwen en deeglap tot driehoekje vouwen.
- Driehoekje bestrijken met boter.
- Op dezelfde manier nog 7 driehoekjes maken.
- Driehoekjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Intussen kerstomaatjes wassen en halveren.
- Op vier borden elk 2 driehoekjes leggen.
- Garneren met kerstomaatjes en toefjes peterselie.