Fillobladerdeegpakketjes met prei

Fillobladerdeegpakketjes met prei

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 vellen fillobladerdeeg pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
  • 2 dunne preien ca. 350 g,
  • 75 g boter of margarine
  • 2 tomaten
  • 8 groene olijven zonder pit
  • 150 g zachte geitenkaas Bettinne Blanc,
  • zout
  • peper
  • 4 kerstomaatjes
  • 2 takjes verse peterselie zakje á 30 g,
  • ½ eetlepel(s) boter of margarine om in te vetten

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • (Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
  • Preien schoonmaken.
  • Witte gedeelten in lengte halveren (rest van prei wordt niet gebruikt), in reepjes snijden en wassen.
  • In koekenpan 25 g boter verhitten en preireepjes in ca. 5 minuten al roerend zacht, maar niet bruin laten worden.
  • In zeef laten uitlekken en laten afkoelen. Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Olijven in stukjes snijden.
  • In kom prei, tomaat en olijven door elkaar scheppen.
  • Kaas erboven verkruimelen en erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Bakplaat invetten. In steelpan rest van boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
  • 1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden en met kwastje dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Vel in lengte dubbelvouwen en bovenkant dun bestrijken met boter.
  • Op korte kant van deeglap ca. 1 cm van rand 1/8 deel van preimengsel scheppen.
  • Rand over vulling vouwen en deeglap tot driehoekje vouwen.
  • Driehoekje bestrijken met boter.
  • Op dezelfde manier nog 7 driehoekjes maken.
  • Driehoekjes op bakplaat leggen en in midden van oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Op vier borden elk 2 driehoekjes leggen.
  • Garneren met kerstomaatjes en toefjes peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch