Fillobladerdeegpie met appel

Fillobladerdeegpie met appel

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 7 vellen fillobladerdeeg pak á 250 g, diepvries, Easy Bakery,
  • 1 zakje walnoten 45 g, Baukje,
  • 50 g zachte boter of margarine
  • 75 g suiker
  • 2 theelepel citroenrasp potje, Baukje,
  • 1 ei
  • 25 g bloem
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 4 appels Elstar,
  • 1 eetlepel citroensap
  • poedersuiker uit strooibus
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • (Van tevoren fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing).
  • In keukenmachine walnoten fijnmalen. 25 g Boter, 50 g suiker, citroenrasp, ei, bloem en helft van kaneel toevoegen en geheel mengen tot samenhangende massa ontstaat.
  • Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • Rest van suiker en kaneel erover strooien.
  • In steelpan 15 g boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
  • Vorm invetten. 1 Vel fillobladerdeeg op aanrecht uitspreiden.
  • Dun bestrijken met gesmolten boter.
  • Ander vel deeg in 'stervorm' erop leggen en bestrijken met boter.
  • Op zelfde wijze nog 3 vellen erop leggen en bestrijken met boter.
  • Vorm bekleden met deegstapel, hierbij deeg iets over rand van vorm laten hangen.
  • Walnotenmengsel over deeg verdelen.
  • Appelmengsel erop scheppen.
  • Overhangend deeg over vulling terugvouwen.
  • Tot gebruik pie afgedekt in koelkast zetten.

BEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Pie in midden van oven ca. 25 minuten bakken.
  • Intussen in steelpan rest van boter zachtjes smelten, niet bruin laten worden.
  • 2 Vellen fillobladerdeeg uitspreiden op aanrecht en bestrijken met boter.
  • 1 Vel in driehoekjes van ca. 6 x 6 snijden.
  • Pie uit oven nemen.
  • Hele vel deeg erop leggen en hoekjes terugvouwen.
  • Driehoekjes erover strooien.
  • Pie terugzetten in oven en in nog ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Pie uit oven nemen en op taartrooster laten afkoelen tot lauwwarm.
  • (Als u een vorm met losse bodem gebruikt: pie uit vorm nemen.)
  • Pie bestrooien met poedersuiker en met scherp mes in 4 punten snijden.
  • Eventueel serveren met vanillevla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit