Fillorolletjes met kleine champignons

Fillorolletjes met kleine champignons

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 vellen fillobladerdeeg diepvries, pakje á 225 g, Easy Bakery,
  • 2 bakjes champignons klein á 175 g,
  • 3 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar,
  • 4 eetlepel(s) sambalsaus potje, Conimex,

Instructies

Voorbereiden:

  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Champignons met keukenpapier schoonvegen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • In koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten.
  • Bosui en kleine champignons 3 minuten fruiten.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en ketoembar.
  • Bakplaat invetten.
  • Elk vel fillobladerdeeg halveren en bestrijken met olijfolie.
  • Champignonvulling over fillodeeg verdelen.
  • Zijkanten van deeg over vulling vouwen.
  • Deeg oprollen.
  • Rolletjes op bakplaat leggen en bestrijken met olijfolie.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • In midden van oven fillorolletjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaarbakken.
  • Op vier borden leggen.
  • Sambalsaus ernaast scheppen.

Voedingswaarden

Calories: 220 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lunch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch