Flensjes met fruitsalade en ijs
Aller Hande 1997
Equipment
- koekenpan met anti-aanbaklaag, Ø ca. 18 cm,
- ijsbolletjeslepel
- maatkan
- handmixer
Ingrediënten
- 70 g bloem
- ½ theelepel zout
- 1 groot ei nr. 2,
- 2 deciliter melk
- 50 g boter of margarine
- 4 eetlepel vloeibare oranjebloesemhoning,
- 4 eetlepel sinaasappellikeur slijter,
- 1 pak verse fruitcocktail 400 g, AH,
- ¼ liter roomijs banaan bak 1 liter, Carte d'Or,
Instructies
- Boven maatkan bloem zeven.
- Zout erdoor roeren.
- Ei erboven breken.
- Helft van melk toevoegen.
- Al kloppend met handmixer rest van melk toevoegen.
- Blijven -kloppen tot glad beslag ontstaat.
- In steelpan (of magnetron) 20 g boter smelten.
- Gesmolten boter door beslag roeren.
- Beslag ca. 15 minuten laten staan.
- In kommetje honing en 3 eetlepels sinaasappellikeur door elkaar roeren.
- In koekenpan 1/8 deel van rest van boter verhitten.
- 1/8 Deel van beslag in pan schenken en over panbodem laten uitvloeien.
- Flensje bakken tot bovenkant bijna droog is.
- Flensje met spatel keren en onderkant in nog ca. 1 minuut goudbruin bakken.
- Flensje op bord laten glijden en warm houden (op pan met kokend water of onder aluminiumfolie).
- Op zelfde manier nog 7 flensjes bakken.
- Flensjes bestrijken met honingmengsel en in vieren vouwen.
- Op vier borden elk 2 opgevouwen flensjes met punten tegen elkaar leggen.
- Fruitcocktail in midden erop scheppen.
- Hierop met ijsbolletjeslepel bolletje bananenijs scheppen.
- Rest van sinaasappellikeur erover sprenkelen.