Flensjes met Geroosterde Amandelen en Sinaasappelboter
Ingrediënten
- 37½ gr amandelen gepeld
- 2 eieren
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 200 ml plantaardige melk zoals amandelmelk
- 100 g glutenvrije bloem
- 50 g zachte lactosevrije boter
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 1 eierdooier
- 1 sinaasappel
- 4 bolletjes vanilleroomijs optioneel
Instructies
- Hak de amandelen fijn en rooster ze kort in een droge koekenpan.
- Klop in een kom 2 eieren los met de zonnebloemolie, plantaardige melk en een mespunt zout.
- Zeef de glutenvrije bloem boven het eimengsel en roer goed door.
- Klop in een kommetje 2 eetlepels lactosevrije boter met honing en de eierdooier los.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de schil boven het botermengsel.
- Roer de geraspte sinaasappelschil en geroosterde amandelen door het botermengsel.
- Snijd de sinaasappel dik schillen en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
- Smelt een klontje lactosevrije boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het beslag 4 flensjes.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de flensjes zo in schaaltjes dat ze ruim over de rand hangen.
- Schep in elk schaaltje ½ eetlepel sinaasappel-amandelboter en zet de schaaltjes nog 10 minuten in het midden van de oven.
- Verdeel de sinaasappelpartjes over de flensjes en serveer eventueel met een bolletje vanilleroomijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti vormt een perfecte aanvulling op de geroosterde amandelen en de frisse sinaasappelboter.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 8 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 8 g