Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 flesje Bellevue kriekbier
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- kaneel
- 300 gr kersen zonder pit ,vers of uit een pot
- 2 theelepels aardappelmeel
- 100 gr bloem
- 1 ei
- 25 gr boter
- 4 bollen vanille-roomijs
- poedersuiker
Instructies
- Breng de helft van het bier met de suiker, ½ zakje vanillesuiker en 1 mespunt kaneel in een sauspan aan de kook.
- Voeg de kersen toe en verwarm ze 2-3 minuten.
- Roer het aardappelmeel met 1 eetlepel water glad en bind de saus hiermee licht.
- Roer de bloem, het ei, de rest van het bier, de rest van de vanillesuiker en 1 mespunt kaneel in een kom tot een glad beslag.
- Verhit telkens een klontje boter in een kleine koekenpan en bak van het beslag 4 flensjes.
- Leg de flensjes op 4 borden, verdeel er de kersen, de saus en het ijs over en bestrooi
- royaal met poedersuiker.
