Flensjes met kriekensaus van Astrid Veltman

Flensjes met kriekensaus van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 flesje Bellevue kriekbier
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kaneel
  • 300 gr kersen zonder pit ,vers of uit een pot
  • 2 theelepels aardappelmeel
  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • 25 gr boter
  • 4 bollen vanille-roomijs
  • poedersuiker

Instructies

  • Breng de helft van het bier met de suiker, ½ zakje vanillesuiker en 1 mespunt kaneel in een sauspan aan de kook.
  • Voeg de kersen toe en verwarm ze 2-3 minuten.
  • Roer het aardappelmeel met 1 eetlepel water glad en bind de saus hiermee licht.
  • Roer de bloem, het ei, de rest van het bier, de rest van de vanillesuiker en 1 mespunt kaneel in een kom tot een glad beslag.
  • Verhit telkens een klontje boter in een kleine koekenpan en bak van het beslag 4 flensjes.
  • Leg de flensjes op 4 borden, verdeel er de kersen, de saus en het ijs over en bestrooi
  • royaal met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst België