Florentines

Florentines

Porties: 24
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¼ kopje bloem
  • 2 eetlepels walnoten
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 2 eetlepels gekonfijte kersen
  • 2 eetlepels gekonfijte citrusschil
  • 75 gram boter
  • ¼ kopje bruine basterdsuiker
  • chocolade

Instructies

  • Verwarm de overn voor op 180°C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zeef de bloem in een kom.
  • Voeg de fijngehakte walnoten, de amandelsnippers, de fijngesneden gekonfijte kersen en de fijngesneden gemengde gekonfijte citrusschil toe en roer alles goed door elkaar.
  • roer alles goed door elkaar.
  • Doe de boter en de basterdsuiker in een pan en verhit het al roerend op laag vuur tot de boter is gesmolten en de suiker is opgelost.
  • Voeg dan de bloem, noten en vruchten toe en meng goed.
  • Leg met een tussenruimte van ± 6 cm bergjes van het mengsel ter grootte van een flinke theelepel op de bakplaat en druk ze aan tot ze een doorsnee van 5 cm hebben.
  • Bak de koekjes 7 minuten en laat ze daarna op de plaat 5 minuten afkoelen.
  • Leg ze voorzichtig op een rooster om ze helemaal te laten afkoelen.
  • Bestrijk één kant van elke florentine met gesmolten pure chocolade en wacht
  • met presenteren tot die is gestold.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Italië