Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 g bloem
- ½ theelepel zout
- 1 zakje droge gist
- 150 ml water
- verder:
- 1½ eetlepel(s) olie om te besprenkelen
- zeezout
- 2 eetlepel(s) rozemarijn
Instructies
- De bloem met het zout boven een kom zeven en met de gist vermengen.
- Een kuiltje in het midden maken en het lauwwarme water erin gieten.
- De ingrediënten in ca. 5 minuten tot een soepel deeg kneden.
- Het deeg op een stuk bakpapier op de bakplaat op 35-38 °C en 100% stoom laten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
- De helft van de rozemarijn door het deeg kneden en van het deeg een plat brood van ca. 1,5 cm hoog vormen. Het deeg opnieuw 15 minuten op dezelfde manier laten rijzen.
- Intussen de combi-stoomoven voorverwarmen op 230 °C en 60% stoom
- Tot slot het deeg met de olie besprenkelen en met de rest van de rozemarijn en zeezout bestrooien.
- Het brood in ca. 10 minuten op 230 °C en 60% stoom bruinbakken.
- Lekker om bij de borrel, eventueel met nog wat pesto te serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker om bij de borrel, eventueel met nog wat pesto te serveren.
hetelucht : 35-38 °C + 230 °C
stoompercentage: 100% + 60%
bereidingstijd: ca. 30 minuten + 10 minuten
stoompercentage: 100% + 60%
bereidingstijd: ca. 30 minuten + 10 minuten