Forel met riesling

Porties: 4
Bereidingstijd: 35 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 g boter of margarine
  • 2 sjalotjes
  • 4 forellen a 200 g
  • 2 dl riesling witte wijn
  • 1 bekertje crème fraîche 125 ml
  • zout
  • peper
  • ½ zakje verse bieslook a 25 g

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
  • Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter.
  • Rest van boter in klontjes verdelen.
  • Sjalotjes pellen, fijn snipperen en in ovenschaal leggen.
  • Forellen schoonmaken, met keukenpapier droogdeppen en in ovenschaal leggen.
  • Riesling over forellen schenken.
  • Helft van boter over forellen verdelen.
  • Afdekken met aluminiumfolie.
  • Forellen midden in de oven in 15 minuten gaar laten worden.
  • Vocht uit ovenschaal boven steelpan zeven, met een schuimspaan vis tegenhouden.
  • Ovenschaal met vis afdekken met aluminiumfolie.
  • Vocht tot de helft laten inkoken.
  • Crème fraîche en rest van boter erdoorheen kloppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook boven saus fijn knippen.
  • Vis in ovenschaal opdienen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Saus apart serveren.

Voedingswaarden

Calories: 475 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 35 g | Vet: 36 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk