Forel Omwikkeld met Courgette
Equipment
- Kaasschaaf
Ingrediënten
- 1 courgette
- 4 forellen heel
- Sap van 1 limoen
- 1 gedroogd chilipepertje verkruimeld
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 zakje verse koriander 15 g, fijngeknipt
- 4 eetlepels olie
- Zout naar smaak
Instructies
- Schaaf met een kaasschaaf 8 gelijkmatige plakken van de courgette.
- Spoel de forellen af met water en dep ze droog met keukenpapier.
- Besprenkel de forellen aan de binnen- en buitenkant met limoensap en bestrooi ze met zout.
- Meng in een kom de verkruimelde chilipeper, geperste knoflook, helft van de fijngeknipte koriander en 2 eetlepels olie door elkaar.
- Verdeel het kruidenmengsel over de buikholten van de forellen.
- Bewaar de forellen afgedekt met folie in de koelkast tot gebruik.
- Omwikkel elke forel met 2 linten courgette en steek de courgette vast met cocktailprikkers.
- Bestrooi de courgette licht met zout.
- Afhankelijk van de grootte van de barbecue, rooster de forellen in één of twee keer.
- Leg de forel in een visklem, bedruppel met de resterende olie en rooster op de barbecue in 10 tot 15 minuten goudbruin en gaar.
- Keer de forellen regelmatig om tijdens het roosteren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze forel omwikkeld met courgette gaat goed samen met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De frisse en fruitige smaken van de wijn vullen de subtiele smaken van de forel aan.Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 22 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 1 g