Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 forelfilets
- 2 courgettes in dunne plakjes gesneden
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels pijnboompitten grof gehakt
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 4 vellen bakpapier 30 x 40 cm
- 1 voorgebakken stokbrood
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Boen de sinaasappel schoon, halveer deze en snijd in plakjes.
- Meng de gehakte pijnboompitten en rozijnen met de fijngehakte Italiaanse kruiden, zout en peper.
- Bestrooi de forelfilets met zout en peper en vul de buikholten met het pijnboompittenmengsel en twee plakjes sinaasappel.
- Verdeel de plakjes courgette over de vier vellen bakpapier.
- Leg de forelfilets bovenop de courgette.
- Vouw het bakpapier rond de forel omhoog en draai de uiteinden als een toffee-papiertje dicht, zodat je pakketjes krijgt.
- Plaats de pakketjes op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot de forel gaar is.
- Leg het voorgebakken stokbrood naast de pakketjes en bak het in 6-8 minuten af.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de forelpakketjes met het stokbrood en een groene salade.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc zou goed samengaan met dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Sugar: 10 g