Forelpakketjes met Courgette en Sinaasappel

Een realistische foto van forelpakketjes met courgette en sinaasappel, geserveerd in een keramieken schaal op een doorleefde houten tafel. De delicate forelfilets zijn verpakt in bakpapier met dun gesneden courgette en heldere sinaasappelpartjes. Een drizzle olijfolie, verse tijm en een snufje zwarte peper verfijnen de smaken. De pakketjes zijn deels geopend, waardoor de malse, schilferige vis zichtbaar wordt. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra courgetteplakjes, sinaasappelpartjes en een schaaltje olijfolie, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht benadrukt de texturen en kleuren, wat zorgt voor een uitnodigende, frisse uitstraling.

Forelpakketjes met Courgette en Sinaasappel

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 forelfilets
  • 2 courgettes in dunne plakjes gesneden
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels pijnboompitten grof gehakt
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 vellen bakpapier 30 x 40 cm
  • 1 voorgebakken stokbrood

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Boen de sinaasappel schoon, halveer deze en snijd in plakjes.
  • Meng de gehakte pijnboompitten en rozijnen met de fijngehakte Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • Bestrooi de forelfilets met zout en peper en vul de buikholten met het pijnboompittenmengsel en twee plakjes sinaasappel.
  • Verdeel de plakjes courgette over de vier vellen bakpapier.
  • Leg de forelfilets bovenop de courgette.
  • Vouw het bakpapier rond de forel omhoog en draai de uiteinden als een toffee-papiertje dicht, zodat je pakketjes krijgt.
  • Plaats de pakketjes op een bakplaat en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot de forel gaar is.
  • Leg het voorgebakken stokbrood naast de pakketjes en bak het in 6-8 minuten af.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de forelpakketjes met het stokbrood en een groene salade.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc zou goed samengaan met dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis