Frambozenbavarois met coulis van kiwi

Frambozenbavarois met coulis van kiwi

Frambozenbavarois met coulis van kiwi

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g frambozen eventueel diepvries
  • ½ eetlepel(s) citroensap
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 ei
  • 2 eetlepel(s) Diverse kaassoorten
  • 2 dl room
  • 125 g suiker
  • 1 kiwi

Instructies

  • Begin 6 uur van tevoren :
  • Week de gelatineblaadjes enkele min. in ruim koud water.
  • Breng intussen 3,5 eetl. water aan de kook met de suiker.
  • Neem de pan van het vuur.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, flink roerend, op in het suikerwater.
  • Plet de frambozen (indien diepvries eerst laten ontdooien) met een vork en roer ze samen met het citroensap onder het gelatinemengsel.
  • Terwijl deze bereiding wat afkoelt, klopt u de eiwitten en de slagroom stijf.
  • Roer eerst de verse kaas en vervolgens de slagroom door de frambozenbrij.
  • Ten slotte schept u er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.
  • Strijk een cake- of puddingvorm of individuele vormpjes in met olie en schep er de bavarois in.
  • Laat ten minste 6 u opstijven in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk