Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g frambozen eventueel diepvries
- ½ eetlepel(s) citroensap
- 4 blaadjes gelatine
- 3 ei
- 2 eetlepel(s) Diverse kaassoorten
- 2 dl room
- 125 g suiker
- 1 kiwi
Instructies
- Begin 6 uur van tevoren :
- Week de gelatineblaadjes enkele min. in ruim koud water.
- Breng intussen 3,5 eetl. water aan de kook met de suiker.
- Neem de pan van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, flink roerend, op in het suikerwater.
- Plet de frambozen (indien diepvries eerst laten ontdooien) met een vork en roer ze samen met het citroensap onder het gelatinemengsel.
- Terwijl deze bereiding wat afkoelt, klopt u de eiwitten en de slagroom stijf.
- Roer eerst de verse kaas en vervolgens de slagroom door de frambozenbrij.
- Ten slotte schept u er voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.
- Strijk een cake- of puddingvorm of individuele vormpjes in met olie en schep er de bavarois in.
- Laat ten minste 6 u opstijven in de koelkast.